Pakdemirli;”Teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "107 tane orman yangını çıktı, bunun 98'i kontrol altında 9'u devam ediyor. Marmaris'teki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 146 arazöz, 20 su tankeri, 8 dozer ve 529 personelle müdahale ediyoruz." dedi.

<Pakdemirli;”Teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok”


Bugün saat 12.00'den itibaren nemin yüzde 10'a düşeceğini belirten Pakdemirli, "Çok daha dikkatli olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok"

Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti: "Sivil ve orman teşkilatından şehitlerin olduğu bir dönemde teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur diye düşünüyorum."
Pakdemirli, "5,5 milyar fidan dikmiş bir teşkilatın başı olarak ilk yağmurlarla 1 giden fidan karşılığında bin fidan dikeceğiz." diye konuştu.
"Bir ağaca paha biçemeyiz." dedi.

Orman yangınları ile mücadelede son teknolojik gelişmelerle birlikte ihalarında kullanıldığını, ihalardan bilgi alıp,sevk ve idarenin yapıldığını da söyleyen Bakan Pakdemirli, "Artık eskimiş, miadı dolmuş, herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok. Helikopter filomuzu 27'den 39'a çıkardık, son günlerdeki takviyelerimizi de 45'e çıkardık. Uçak filomuzu takviyelerle de 15'lere çıkardık. Ülkeler arasında yangınla ilgili araç alışverişi yapılması son derece doğal bir şeydir. Herkes müsterih olsun, hiçbir şekilde ne eksik müdahalemiz vardır ne de eksik teçhizatımız vardır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Sosyal Medya Hesabından Bilgilendirme Yapan Pakdemirli; #Marmaris’te ekiplerimizin yangınla mücadelesi devam ediyor. Sahadaki çalışmalarımızı sabaha kadar sürdüreceğiz. 

Zaman zaman 40-50 derecelere çıkan hava sıcaklığına, düşük neme ve 50-60 kilometreden daha hızlı esen rüzgâra rağmen ormanın kahramanlarının yangınlarla mücadelesi canla başla sürüyor"dedi.