Bolu’da kar yağışı şiddetini haftasonunda da artırdı. Bolu da karla mücadelede yollarda kullanılan Tuz ve solisyon miktarında da rekor kırdı


Bolu'da Kara Kış yaşanmaya devam ediyor.
 

<Bolu’da kar yağışı şiddetini haftasonunda da artırdı.
Bolu da karla mücadelede yollarda kullanılan Tuz ve solisyon miktarında da rekor kırdı


Şehir merkezinde 70-100, Kartalkaya’da 2m  ölçüldü.

Bolu’nun önemli kış turizm merkezi Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı sabah saatlerinde 2 metreyi bulurken, sömestir tatilinin başlamasıyla otellerde doldu.

Kent Mekezinde ve Köy yollarında karla mücadele devam ediyor. Kapanan yollar tekrar açılıyor. 

Bolu’da 72 yıl sonra Kar yağışı rekor kırdı. Kar Yağışı devam edecek

Hafta başından  itibaren aralıksız devam eden kar yağışı sonrası kent merkezinde meteoroloji verilerine göre kar kalınlığı 70 - 100 cm'e ulaştı. Bolu merkeze en son 1950 yılı kışında bu yoğunlukta kar yağdığı o tarihte ise kar kalınlığının 72 cm olduğu öğrenildi. Yine meteoroloji verilerine göre 2002 yılında yaşanan yoğun kar yağışında kar kalınlığı 64 cm olarak ölçülmüştü

DAHA DA YAĞACAK

Bolu Tarihinde yağan kar miktarında rekor kırılırken, karla mücadele kapsamında yollarda kullanılan  Tuz ve solisyon miktarında da rekor kırıldı.

Yaban Hayatı ve sokak hayvanları ayrıca koruma altına alınıyor.

 

Öte yandan 

Bolu Dağı, TIR ve kamyon geçişlerine kapalı

Bolu Dağı'nın D-100 kara yolu geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul yönünde TIR, kamyon ve tankerlerin geçişine izin verilmiyor.

Kara kış yaşanan Bolu'da yetkililer halkın evlerinden çıkmaması ve kurallara uymaları konusunda uyarıyor.

 

Bolu Belediyesi

Bolu Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam ediyor. Kara Kış Destek Projesi ile Bolu’da yardıma muhtaç tüm vatandaşlara mesai saatleri içerisinde gıda kolisi desteği sağlanıyor.

Yoğun kar yağışı ve şiddetli soğukların yaşandığı günlerde ihtiyaç sahiplerine Bolu Belediyesi ekipleri aracılığıyla zor durumda olan vatandaşlara gıda kolisi yardım paketi ulaştırılıyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan;2019 yılının sonuna kadar karla mücadele aracımız vardı. 2 yılda da biz ekledik toplamda 14 oldu. Ama şuan dışarıda çalışan araç sayımız 50 den fazla. Çünkü özel sektörde bulabileceğimiz her aracı kiralıyoruz. Ama sürekli kar yağdığı için 15 dakikada tekrar kapanıyor. Bizim Bolu’da 2 bin 153 km yol ağımız, 150 km de kaldırımız var. 500 belediye çalışanımız vardiyalı şekilde 24 saat çalışıyor

1950 yılından bugüne kadar en yoğun kar yağışına karşı tüm ekiplerimizle mücadelemiz devam ediyor. Karla mücadelede görev alan tüm mesai arkadaşlarıma gösterdikleri üstün gayretten dolayı teşekkür ediyorum.

şeklinde konuştu.

 

Bolu Valiliği

Vatandaşlarımızın da tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Ahmet Ümit,"hafta sonu yaylalara gidilmemesi,mecburi olmadıkça trafiğe çıkılmaması,hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hayvanlarının yem,su vb.ihtiyaçlarını önceden planlamaları önemle rica olunur"dedi.

Vali Ümit,"Beklenen yoğun kar yağışının olumsuz etkilerini minimize edebilmek için başta Karayolları, Emniyet,Jandarma,İl Özel İdare,AFAD,Kızılay vd. kurumlarımızla birlikte sağlıktan gıdaya,güvenlikten lojistiğe planlamalarımızı yaparak tedbirlerimizi en üst seviyede aldık.

Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren Vali Ümit, "Karayolları ekiplerimiz; kar mücadele kamyonu,greyder,yükleyici,kurtarıcı-çekici olmak üzere toplam 165 araç, 462 personelle yaklaşık 750 km’lik yol ağımızda çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor.

Arıza nedeniyle yolda kalan otobüslerdeki vatandaşlarla sohbet eden Vali Ümit,“Yolcularımız misafirlerimizdir. Mağdur olmamaları için herkes üstüne düşeni  yapmalıdır. Arızalanan otobüsler yerine firma yetkililerinin otobüs göndermeleri veya o şehirden bulmaları esas olandır"dedi.

 

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü 

Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, yüksek  kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."