“FİLMİMİN HİKÂYESİ” YARIŞMASINDA FİNALİSTLER AÇIKLANDI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleri ile TÜRSAK Vakfı tarafından gerçekleştirilen 17. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen “Filmimin Hikâyesi” yarışmasında finale kalan 100 öğrencinin hikâyesi ön seçici kurul tarafından belirlendi.

<
 “FİLMİMİN HİKÂYESİ” YARIŞMASINDA FİNALİSTLER AÇIKLANDI

 

Finalistlerin listesi için: https://we.tl/t-LIjXsqtFI2 

 

17. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında genç sinemaseverlerin yazdıkları hikâyeler ile katıldıkları Filmimin Hikâyesi yarışmasında finale kalan 100 öğrenci belli oldu. Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile bu yıl 17. kez düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali’nin Filmimin Hikâyesi yarışmasına 244 öğrenci başvuruda bulunmuştu. Türkiye’nin tüm illerinden 8-13 yaş arası öğrencilerin katıldığı yarışmanın finale kalan 100 ismi seçici kurul tarafından belirlendi.

 

Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri Kazanan 50 Öğrenciyi Seçecek

Filmimin Hikâyesi yarışmasında finale kalan 100 öğrencinin hikâyesini değerlendirecek ana jüri üyeleri kitaba basılacak 50 hikâyeyi belirleyecek. 17. Çocuk Filmler Festivali Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri, Karikatürist ve Animasyon Yapımcısı Varol Yaşaroğlu başkanlığında; CGV Mars Cinema Group COO’su Nurdan Ulu Horozoğlu, Senarist ve Yönetmen Ali Tanrıverdi, Oyuncu Ceren Benderlioğlu ile Yazar ve Psikiyatrist Cem Mumcu’dan oluşuyor.

 

En Yaratıcı Hikâyeler Kitaba Basılacak

Yarışma kapsamında yazılan hikâyeler arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek 50 hikâye bir kitaba basılacak. Kitaba basılan hikâyeler arasından birinci seçilen öğrenci ise ailesiyle birlikte İstanbul’a gelip bir hafta konaklama fırsatı bulacak ve bu süre boyunca İstanbul’u gezip tanıyacak. Kazanan öğrenci bunun yanı sıra tecrübeli bir yönetmen eşliğinde yarışmada birinci olan hikâyesini filme çekip hay