Beşiktaş’ın efsanesi Baba Hakkı 3’te 3’e damga vurdu

Her Pazar TRT1’de ilgiyle izlenen 3’te 3, Ramazan ayında verdiği aranın ardından çok özel bir bölümle yeniden izleyicisiyle buluştu. 2020-2021 Türkiye Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş’ın efsanesi Baba lakaplı Hakkı Yeten’in canlandırması büyük ilgi gördü

<Beşiktaş’ın efsanesi Baba Hakkı 3’te 3’e damga vurdu

Türkiye’nin bilgi yarışması 3’te 3, yayınlanan son bölümünde birbirinden özel yarışmacıları ağırladı. Pelin Çift’in sunduğu TRT 1’in sevilen bilgi yarışmasında, Prof.Dr. Tufan Gündüz yorumlarıyla yarışmacılara destek oluyor.

 

BEŞİKTAŞ’IN BABASI HAKKI YETEN CANLANDIRILDI

 

Türkiye ve dünyadan önemli kişilerin canlandırılarak sorulduğu Tarih sahnesi bölümünde bu hafta Beşiktaş’ın efsanesi “Baba” lakaplı Hakkı Yeten canlandırıldı. 

 

Selanik’ten İstanbul’a göçüyle başlayan hayatını, boks ve ardından başladığı futbol ile sürdüren, Türk futbolundaki babacan tavrın simgelerinden Hakkı Yeten, Harp Okulu’nun yanında bir dönem Karagümrük’te oynadığını, Beşiktaş’a transferini, 300’den fazla golü ve 14 kupasıyla Türk futboluna katkılarını anlattı. Canlandırmayı “Beşiktaşlı değilsen bile, Süleyman Seba’yı alnından öptüğüm fotoğrafı illaki bir yerlerde görmüşsündür.” ipucuyla tamamladı.

“Baba lakabıyla anılan Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu kimdir?” sorusuyla karşılaşan Özcan; Hakkı Yeten, Metin Oktay, Serpil Hamdi Tüzün seçenekleri arasından Hakkı Yeten’i seçerek soruya doğru cevap verdi.

İDDİALI OLDUĞU HAFIZASI YANILTTI

 

Güçlü hafızası olan Joseph Volkan Özcan’ın elendiği soru, “1960 yılında kütüphaneye giden birinin hangi romanı okuması mümkün değildir?” şeklinde kısmen bir hafıza sorusuydu. Bereketli Topraklar Üzerinde, Tutunamayanlar ve Huzur şıkları arasında kararsız kalan yarışmacı, Prof.Dr. Tufan Gündüz’den yardım istedi. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” adlı romanını eleyerek yardımcı oldu. Doğru cevap olan “Bereketli Topraklar Üzerinde” yerine “Tutunamayanlar”ı seçen Joseph Volkan Özcan, yarışmayı ödül alamadan tamamladı. Babası 11 kendisi 4 dil bilen ve dijital dönüşüm yöneticisi, kuantum bilgisayar eğitmeni olan Joseph Volkan Özcan, 8. soruda yarışmaya veda etti.

 

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ YARIŞMACI GEMİ KAZALARI SORUSUYLA 15 BİN TL KAZANDI

 

Adana’dan yarışmaya katılan, Su Ürünleri Mühendisi Zülfiye Su Altunufağı, “Tarih Sahnesi” sorusunda sanatçı Nermin Yılmaz’ın canlandırdığı dünya çapında bir efsane konuk oldu. “Üç büyük gemi kazasında sağ kurtulmayı başaran Violet Jessop’un Titanic ve Olympic dışında kurtulduğu üçüncü gemi hangisidir?” sorusuna ses benzer