“YARINI KODLAYANLAR” PROJESİNDE 200 GÖNÜLLÜ EĞİTMEN GÖREV YAPACAK

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde Gönüllü Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Yaklaşık 200 gönüllü eğitmenin katıldığı etkinlik kapsamında, gönüllülerin kapasite gelişimine yönelik çalıştaylar düzenlendi ve projenin saha yansımalarını konu alan toplantılar yapıldı.  

<“YARINI KODLAYANLAR” PROJESİNDE  200 GÖNÜLLÜ EĞİTMEN GÖREV YAPACAK

 

14 Şubat 2021 – Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından çocukları dijital geleceğe hazırlama hedefiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinin beşinci dönem “Gönüllü Koordinasyon Toplantısı” yapıldı. “Gönüllüler bağlantıda” temasıyla ve online olarak düzenlenen toplantıya 200 gönüllü eğitmen katıldı. Etkinlik süresince, gönüllülerin kapasite gelişimine yönelik çalıştaylar düzenlendi ve projenin saha yansımalarını konu alan toplantılar yapıldı. Ağustos 2016’dan bu yana Türkiye genelinde 110 bini aşkın çocuğa ulaşan “Yarını Kodlayanlar” projesinin beşinci yılında gönüllü eğitmenlerin yönetiminde 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesi hedefleniyor.  

                                                                                            

“Yarını Kodlayanlar Gönüllü Koordinasyon Toplantısı” için bir açılış etkinliği de düzenlendi. MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik, alanında uzman konuşmacıların katıldığı “Yeni Neslin Teknolojisi ve Eğitimi”, “Yeni Neslin Yetkinlikleri ve Girişimcilik”, “Yeni Nesil Gönüllülük” ve “Küresel Amaçlar ve Sosyal Etki” konulu panellerle devam etti. Etkinlikte, Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı, dünyaca ünlü fizik mühendisi ve mucit Canan Dağdeviren de bir konuşma yaptı. Konuşma ve panellerin ardından gönüllülerin de her aşamasında içinde olduğu bir mini müzik şöleni düzenlendi. Açılış etkinliği, Habitat Derneği YouTube kanalından canlı yayınlandı.  

 

MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl Yılmaz, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği öncülüğünde ‘Yarını Kodlayanlar’ projesinde ulaşılan sonuçlar gerçekten takdir edilecek seviyede. Her iki kurumu da tebrik ediyorum. Bu başarının arkasında şüphesiz gönüllüler var. Biz de özellikle küresel salgın nedeniyle devam eden uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin gönüllü faaliyetlerinin ne kadar büyük fark yarattığını yakından deneyimledik. İnsani gelişme alanında önemli toplum projeleri yapan bu iki STK ile ortak çalışmalarımızı 2020 Şubat ayında imzaladığımız protokolle kurumsal bir temele oturttuk. Özellikle yapay zeka alanında 3 ildeki merkezlerde yüz yüze kodlama eğitimleri planlamıştık. Bunları yapmak mümkün olmasa da, önümüzdeki süreçte çevrim içi olarak, diğer birçok faaliyeti oldukça verimli bir şekilde yürüttüğümüz gibi, gerçekleştireceğiz. Benzer bir faaliyeti yürüttüğümüz, üç boyutlu tasarım, kodlama, akıllı cihaz tasarımını yaparak öğrenmeyi içeren ‘Bilişimle Üretim’ projesi önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yaklaşık 6.000 okulda 4.-7. sınıf arası öğrencile