TEGV’de İş Sağlığı ve Güvenliği Wellpoint’e emanet

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İş Sağlığı ve Güvenliği alanında sektörün önde gelen kurumlarından Wellpoint ile sponsorluk anlaşması imzaladı. 

<TEGV’de İş Sağlığı ve Güvenliği Wellpoint’e emanet

2019 Eylül ayında İstanbul’da meydana gelen depremin ardından, Wellpoint firmasının verdiği destekle TEGV Genel Merkezi’nde ‘Deprem ve İlk Yardım Eğitimi’ yapıldı. Bu ilk desteğin ardından gelen anlaşma; TEGV Genel Merkez’de iş yeri hekimi bulundurma, iş güvenliği uzmanı desteğinin sağlanması, TEGV’in Türkiye genelindeki 58 Etkinlik Noktasında risk analizi ve acil eylem planı raporlamasının yanı sıra, gerektiği durumlarda eğitim verilmesi konularını kapsıyor. Wellpoint, pandemi başından bu yana TEGV’in Genel Merkezi’ne ek olarak İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağ’da yer alan altı etkinlik noktasında risk analinizi değerlendirme ve acil durum eylem planlarını hazırladı. Bununla birlikte 2021 yılı içerisinde diğer noktalar için de çalışmalar yapılarak TEGV’in tüm etkinlik noktaları çocuklar için daha güvenli hale getirilecek. 

İki kurum arasında imzalanan iş birliği sözleşmesinin ardından TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, sağlanan desteğin önemine vurgu yaparken “iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyum, hem çocuklarımızın hem de çalışma arkadaşlarımızın bulunduğu her mekanda aslî önceliğimizdir. TEGV olarak 58 Etkinlik Noktamızla Türkiye’nin her bölgesinde yer alıyor, yıllık 200 bine yakın çocuğumuza nitelikli eğitim desteği sağlıyoruz. Böylesi yaygın bir faaliyet, her noktamızdaki güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde uygulamakla mümkün olabiliyor. Destekleri için Wellpoint’e çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz.” dedi. 

 

Wellpoint Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Turgay ise iş birliğine dair şunları söyledi; “İnsan hayatını ve sağlığını koruma ilkesi ile hareket ediyoruz.  İş yerlerinde güvenli çalışma ortamları yaratarak, çalışanların sağlığını önleyici ve koruyucu yaklaşımlarla stabil tutarak, sağlık ve güvenlikte bilgi ve eğitim seviyesini artırarak işletmelerde verim kaybını önlüyoruz. Bu doğrultuda çocukların sağlığı ve güvenliği de bizim önceliklerimiz arasında. Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan TEGV ile işbirliği yapmaktan dolayı gururluyuz. 2021 yılı çalışmalarımızı pandemi sürecine uyumlu hale getirerek yine çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için planlayacağız”.