Lonca ve İTÜ Çekirdek işbirliğiyle  TÜBİTAK BİGG’e başvuru imkânı 

Kuveyt Türk’ün inovatif fikirleri ve girişimcileri desteklemek için kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi, TÜBİTAK'ın girişimcilere geri ödemesiz destek sağladığı 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı için uygulayıcı kuruluş olarak başvuru almaya devam ediyor. Girişimciler, BiGG başvurularını www.loncagirisim.com adresi üzerinden yapabilecek ve TÜBİTAK'ın 200 bin liraya varan hibe desteğinden faydalanma fırsatını yakalayacak. TÜBİTAK BİGG’in 2021’in ilk çağrı dönemi başvuruları 24 Mayıs Pazartesi günü sona erecek.  

<Lonca ve İTÜ Çekirdek işbirliğiyle  TÜBİTAK BİGG’e başvuru imkânı 

Teknoloji odaklı inovatif fikirlerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından 2017 yılında kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, İTÜ Çekirdek ile işbirliğine giderek TÜBİTAK'ın girişimcilere geri ödemesiz destek sağladığı 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı için 2020 yılının sonunda “uygulayıcı kuruluş” oldu.  

 

TÜBİTAK'ın BİGG Programı ile genç girişimcilere, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürebilmeleri için 200 bin liraya varan hibe desteği veriliyor. TÜBİTAK BİGG programı 6 ana tematik alanda başvuru kabul ediyor. Bu alanlar akıllı ulaşım, akıllı üretim teknolojileri, enerji ve temiz teknolojiler, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam ile sürdürülebilir tarım ve beslenme şeklinde sıralanıyor. 

 

Başvurular Lonca’nın internet sitesinden yapılıyor

LoncaBİGG sürecinde girişimciler, hem Lonca Girişimcilik Merkezi’nin hem de İTÜ Çekirdek'in networkünden faydalanmanın yanı sıra projelerini belli bir aşamaya getirmeleri durumunda Lonca'nın diğer desteklerinden de yararlanabiliyor. Kuveyt Türk, BiGG Uygulayıcı Kuruluş olarak girişimcilerin iş fikirlerini www.loncagirisim.com adresi üzerinden alıyor. Girişimciler, TÜBİTAK’ın 2021’in ilk çağrı dönemine, Lonca Girişimcilik Merkezi’nin internet sitesi üzerinden 24 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar başvurabilecek.  

 

“Fikrim var ama desteğe de ihtiyacım var diyenleri bekliyoruz”

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Selman Ortaköy, “Yenilikçi fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla Lonca Girişimcilik Merkezi’ni 2017 yılında kurduk. Lonca Girişimcilik Merkezi kısa sürede Türkiye’nin en etkin kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programları arasına girmeyi başardı. Merkezimizdeki girişimcilerimizin hem ürün geliştirmelerinde hem de acil masraflarında kullanmaları için her girişime 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği veriyoruz. TÜBİTAK'ın BİGG Programı için uygulayıcı kuruluş olmamızla birlikte artık bu programa başvuruları da kendi platformlarımız üzerinden alabiliyoruz. Böylece uygun görülen girişimler 200 bin TL’ye varan hibeden faydalanabilecek. ‘Ürün fikrim var, hatta prototip geliştirmeye çalışıyorum, bir şirkette ortaklığım da yok. Ama Ar-Ge çalışmalarım için 200 bin TL desteğe ihtiyacım var’ diyen herkesi LoncaBİGG’e başvurmaya davet ediyoruz” dedi.

 

24 Mayıs 2021 Pazartesi tarihine devam eden başvurular için: www.loncagirisim.com/basvuru 

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 437 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve