İstinye Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Uzaktan Eğitim Sempozyumu’ 19-20 Mart’ta

Uzaktan eğitim tüm yönleriyle tartışılacak

<İstinye Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Uzaktan Eğitim Sempozyumu’ 19-20 Mart’ta

 

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) düzenlediği ‘Uzaktan Eğitim Sempozyumu’ 19-20 Mart tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı sempozyumda, uzaktan eğitime dair önemli konular dört farklı oturumda ele alınacak.

 

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) düzenlediği ‘Uzaktan Eğitim Sempozyumu’nda pandemiyle birlikte 2020’nin Mart ayından beri gündemimizde olan uzaktan eğitim tüm yönleriyle tartışılacak. 19-20 Mart’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek etkinlikte, alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak. 

 

Sempozyum, 19 Mart saat 14.00’te İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz’ün açılış konuşmasıyla başlayacak. İSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın moderatörlüğünü üstleneceği ‘Uzaktan Eğitime Genel Bakış’ başlıklı ilk oturumda Doç. Dr. Sinan Çaya ‘Eğitim sosyolojisi açısından uzaktan eğitim’, Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ‘Uzaktan eğitimde içerik ve materyal geliştirme’, Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe ‘Uzaktan eğitimde ölçme değerlendirme’, Prof. Dr. Mustafa Özcan ‘Yükseköğretimde çevrimiçi uygulamalı eğitim’ ve Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe ‘Uzaktan eğitimde öğrenci motivasyonu’ konulu konuşmalar yapacak. Sempozyumun ikinci oturumu ‘Farklı yönleriyle uzaktan eğitim’ ise saat 17.00’de başlayacak. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Serap Emil’in yapacağı etkinliğe, Prof. Dr. Soner Yıldırım ‘Uzaktan eğitimde teknolojinin etkin kullanımı’, Doç. Dr. Sedat Gümüş ‘Uzaktan eğitimin yönetimi’, Doç. Dr. Fahri Erenel ‘Uzaktan eğitimde ders tasarımı’, Özlem Salı ‘Uzaktan eğitimde dil öğretimi’ ve Gülşah Şaştım ‘Uzaktan eğitim ve engelli öğrenciler’ başlıklı konuşmalarıyla katkıda bulunacak.

 

Medya ve uzaktan eğitim konuşulacak

 

Sempozyumun ikinci günü 20 Mart’taki ilk oturum saat 13.00’te başlayacak. Moderatörlüğünü İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Suat Eren Özyiğit’in yapacağı oturumda, uzaktan eğitimde erişebilirlik, altyapı sorunları ve çözümleri tartışılacak. Etkinlikte Perculus temsilcisi Cem Atacık, Blackboard temsilcisi Mustafa Güçlü, İSÜ UZEM’den Muammer Demirel konuşmacı olarak yer alacak. Saat 15.00’te başlayacak dördüncü ve son oturumunda ise medya ve uzaktan eğitim konusu ele alınacak. İstinye Üniversite Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aybike Serttaş’ın moderatörlüğünü üstleneceği oturuma, Sabah Gazetesi eğitim editörü Ceyda Karaaslan, NTV Doğru Tercih programı sunucusu Sadık Gültekin ve eğitim danışmanı Cihat Şener konuşmacı olarak katılacak.

 

“Öğretmenleri ve velileri de bekliyoruz”

 

Uzaktan Eğitim Sempozyumu ile ilgili bilgi veren İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, “Pandemi dönemiyle birlikte gündemimize gelen ve ülke genelinde farklı metotlarla uygulanan uzaktan eğitim süreçlerinin, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla ele alınacağı Uzaktan Eğitim Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Yaklaşık bir yıldır gündemimizde olan uzaktan eğitim sürecinde yaşananlar ve uzaktan eğitimdeki gelişmeler uzman isimlerin katılımıyla tartışılacak. Eğitimimizde kalıcı olacağı konuşulan uzaktan eğitim ile ilgili etkinliğimize sadece akademisyenleri değil, eğitimin paydaşları öğretmenleri ve velileri de bekliyoruz” dedi.