CHP Bolu Gençlik Kolları Başkanı Karagöz’den Özcan’a destek

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, mültecilerden 10 kat yüksek bedelle su faturası almayı planladıklarını açıklayan partisinin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özcan'a tepki gösteren İstanbul Milletvekiline Belediye Meclisinin genç üyesi Tahsin Mert Karagöz yılın kapağını yaptı. Karagöz sosyal medyadan cevap verdiği Bekaroğlu'na "Tanju Özcan Parti meclisine de Kadın Kolları kotasından girmemiştir!" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada konuyu belediye meclisine taşıyacaklarını belirterek, "Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz" dedi.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ALDI

CHP'li Özcan'ın açıklamaları sosyal medyada tepkiye neden oldu. Başta HDP olmak üzere çeşitli partiler ve parti temsilcileri, Özcan'ın açıklamalarını talihsiz olarak nitelendirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Özcan'a bir tepki de parti içerisinden geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Özcan'ın açıklamasının yanlış olduğunu dile getirdi.

 

"CHP'NİN İLKELERİYLE BAĞDAŞMAZ"

Özcan'ın açıklamalarının CHP ilkeleriyle bağdaşmadığını belirten İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur, böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez" dedi.

 

TAHSİN MERT KARAGÖZ BEKAROĞLU’NA CEVAP VERDİ

Bekaroğlu'nun paylaşımına sosyal medyadan cevap veren Tahsin Mert Karagöz adeta yılın kapağını yaptı. Karagöz paylaşımında "Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisinde; Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştır, İlçe Başkanlığı yapmıştır, İl Başkanlığı yapmıştır, Milletvekilliği yapmıştır, Parti Meclis Üyeliği yapmıştır, Belediye Başkanlığı yapmıştır. Parti meclisine de Kadın Kolları kotasından girmemiştir!" dedi.

--------

“BAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Okay Özcan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a tam destek verdi. Özcan, “ Başkanımızın her kelimesinin arkasındayız” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Özcan önceki gün belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, “Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı diyoruz artık. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor. Gönderelim gitsin” ifadelerini kullanmıştı.

 

“TÜRKİYE AÇISINDAN KAMU VİCDANININ SESİ OLMUŞTUR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Bolu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Özcan, “Belediye başkanımız tüm Türkiye açısından kamu vicdanının sesi olmuştur. Başkan Tanju Özcan kimsenin yüksek sesle söyleyemediği gerçeği olduğu gibi söyleyen ve bu kanayan yarayı kafasını kuma gömme çabasında olanların yüzüne vurma cesaretini gösteren ilk kişi olmuştur. Sayın başkanın söyledikleri her Türk insanının altına imza atacağı gerçeklerden başka bir şey değildir. Yıllardır mülteci sorunu gündeme gelince dilsiz şeytan olanların artık gerçeklerle yüzleşmeleri kaçınılmazdır. Son yılların en önemli kanayan yaralarından birisi olan sığınmacılara artık toplumun tahammülü kalmamıştır. Kral çıplak deme cesaretini gösteren sayın başkana sonsuz şükranlarımı sunuyorum “şeklinde konuştu.

Sosyal medyada Trend Topik (TT) olan Başkan Özcan’a yüzlerce destek mesajı yağdı. Sosyal medyada başlatılan oylamada Belediye Başkanı Tanju Özcan vatandaşın % 79’unun desteğini aldığı görüldü.

<CHP Bolu Gençlik Kolları Başkanı Karagöz’den Özcan’a destek