BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Bu kadar verginin, cezanın olduğu yerde elbette enflasyon olur

-5 marketten alınacak 2.7 milyar TL, millete verilsin

 

-BTP lideri Hüseyin Baş'tan ekonomi değerlendirmesi…

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Ardarda gelen fahiş zamların ardından 5 büyük markete 2.7 milyar TL para cezası kesilmesine değinen BTP lideri, bu tabloyu çok farklı bir açıdan yorumladı.

<BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Bu kadar verginin, cezanın olduğu yerde elbette enflasyon olur

 

 

Ceza kesilen 5 market bu faturayı yine bizden çıkaracak

 

BTP lideri, "5 markete 2.7 milyar lira ceza kesildi. Madem pahalı mal sattılar diye bunlar cezayı hak ediyor, o zaman para bize gelsin, çünkü parayı millet olarak biz ödedik. 5 tane market 2.7 milyar lirayı ödedikten sonra bu parayı kimden çıkaracak? Yine sizden çıkaracak. Şu milletin kazancına hiçbir şey yapamıyorlar?" diye konuştu.

 

ÖTV’yi kaldıracağız

 

BTP Lideri Hüseyin Baş, Türkiye'deki enflasyonun sebeplerini ve çözüm yollarını da şöyle anlattı:

"Ülkede enflasyon sorunu var. Bu kadar verginin olduğu, bu kadar cezanın olduğu, bu kadar insanlardan para toplama düzeninin olduğu bir ülkede enflasyondan daha doğal ne olabilir ki? Enflasyon sorununu da basit bir mantıkla çözebiliyoruz. Diyorum ki " ÖTV'yi kaldıracağız, ben vatandaşımdan ÖTV almayacağım."  ÖTV'yi kaldırınca fiyatlar aşağı gelmeye başlar. Bir cep telefonunun neredeyse yüzde 40'ı ÖTV. 5000 liralık bir telefonunun 2000 lirası ÖTV. 100 bin liralık arabaya 300 bin lira para ödüyoruz. Devlet bu ÖTV'yi almasın, bakın enflasyon oluyor mu?"

 

Asgari ücret 10 bin TL olmak zorunda

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün "Asgari ücreti en azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz." cümlesini değerlendiren Hüseyin Baş, "Yani demek istiyor ki "insani seviyede değiliz." Bunu 5 bin lira yapsalar 5 bin lira ile geçinilir mi? Yoksulluk sınırının 10 bin lira olduğu bir ülkede asgari ücretin en az 10 bin lira olması gerekir. Asgari ücretin 10 bin TL olması bizim bir iddiamız değil, bu ülkenin gerçeğidir. Bunu yapacak formül bizim elimizde var. Bir ülkenin vatandaşı asgari geçim koşullarını sağlayabileceği bir ücreti almalıdır. Bu devletin bir büyüklüğü değil, mecburiyetidir, devlet olmanın gereğidir. Asgari ücreti asgari olarak 10 bin lira seviyesine getireceğiz ki milletimiz insanca yaşayabilsin." şeklinde konuştu. 

 

Sadece maden rezervlerimizle dünya lideri oluruz

 

10 bin lira asgari ücret dahil BTP'nin tüm projeleri için yeterli kaynağın olduğunu ifade eden Hüseyin Baş madenler üzerinden şu örnekleri verdi:

"Dünyadaki en büyük petrol rezervlerinin üstünde oturuyoruz. Hiç kimse bundan bahsetmiyor. Sağımda petrol, solumda petrol, üstümde petrol, altımda petrol ama bizde petrol yok, böyle bir saçmalık olabilir mi? Eğer biz petrolümüzü işletirsek, eğer bu güce sahip olursak biz Türkler olarak dünyayı sallayacağız. Iraklı, İranlı, Suriyeli petrolle dünyayı sallayamıyor, onlara 3 kuruşla yaşasınlar deniliyor. Ama bizim petrol zengini olmamız küresel sermaye için büyük tehdit. O yüzden bizden petrolümüzü gizliyorlar. Bilimsel araştırmalar sonucunda dünyadaki en büyük petrol rezervlerine sahip, dünyadaki en büyük altın, alüminyum, bor, çinko vb. saymakla bitmeyen maden rezervlerine sahip bu ülkede bu madenleri kullanalım, bu dünyada lider bir ülke olalım."