BTP Bolu İl Başkanlığı görkemli bir kongreye daha imza attı.


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu 8. Olağan İl Kongresi pazar günü Hampton by Hilton 'da yapıldı. 

<BTP Bolu İl Başkanlığı görkemli bir kongreye daha imza attı.

Mustafa Yağcı'nın il başkanı seçildiği kongreye BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuri Kaplan ve BTP Genel Başkan Müfettişi MYK Üyesi Hüseyin Kuloğlu, MYK Üyesi Suat Hayri Sapmaz,
İl ve İlçe delegeleri katıldı. 

Kongreye Siyasi Partilerden, STK, Dernek, Kooperatif temsilcilerinden yoğun bir katılım oldu. 

CHP İl Genel Meclis Üyesi Erhan Beykoz, CHP Bolu İl Sekreteri il başkan vekili Mehmet Akça, CHP Bolu İl Başkan yardımcısı Metin Özkan, İyi Parti İl Başkan yardımcısı Recep Yıldız, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Acar, Gelecek Partisi Bolu İl Başkanı Özkan Güneç, Deva Partisi İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, Deva Partisi Bolu İl Merkez İlçe Başkanı Reşat Ateş, Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Barkın, Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Sadık Avcı, Gökçesu Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çengel, Yeğenderesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sabahattin Çevik, Ilıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Özçelik katıldı. Ayrıca Kongreyi CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti Bolu İl Başkanlığı, Deva Partisi Bolu İl Başkanlığı çelenklerle onurlandırdı.

Programda ilk konuşmayı yapan BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı konuşmasında şunları kaydetti; “Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş beyin bizlere bıraktığı emanetlere kıyamete kadar sahip çıkacağımızı haykırmak için buradayız. Buradayız çünkü Tüm Bolu ve Türk milleti olarak Mustafa Kemal Atatürk sevgisinde beraber olacağız. Hepimiz Atatürk vatandır, Atatürk Bayraktır ve Atatürk hepimizi bir arada tutan birleştirici harçtır diyeceğiz. Atatürk ile ilgili bilinçli olarak ortaya atılan iftiralara da asla fırsat vermeyeceğiz.   
Buradayız çünkü Alevi, caferi, şii ve suni..  hepimiz Ehli Beyt sevgisinde buluşacağız. Siyasette ve hayatın tümünde dinsel istismara ve istirmarcılara fırsat vermeyeceğiz. 

Buradayız çünkü Milli Ekonomi Modeli tezi ile devlet anlayışını yeniden olması gereken esaslar üzerine oturtacak; devletimizin milletimize ve milletimizin de kendine hizmet edeceği iktisadın ulu bakış açısını milletimize yaşatacağız. Bugün tüm dünyanın tartıştığı ve teknolojinin gelişmesiyle kaçınılmaz son olan“basic income” denilen “evrensel temel gelir“ olarak tercüme edilen esasında milli ekonomi modelinin vazgeçilmez bir kanunu olan vatandaşlık maaşı, ev hanımı maaşı, çocuk maaşı gibi “milli ekonomi modeli” nin olmazsa olmaz kurallarını milletimiz anlayıncaya kadar anlatacak ve milletimize yaşatacağız. 

Buradayız çünkü ötekileştirmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız; Birleştireceğiz. Kayırmayacağız; adil olacağız.  Hep vergi, ceza, zam ile alan el olamayacağız, veren el olacağız. Satmayacağız, satılan tüm kurumlarımızı, değerlerimizi ve zenginliklerimizi yeniden satın alacağız. Bahane üretmeyeceğiz, çözüm üreteceğiz. 

Ve ben İl Başkanı olarak Genel Başkanım Hüseyin Baş gibi koltuğumun hayrını görmeye değil hakkını vermek için çalışmaya geldim.“ dedi.

Daha sonra konuşma yapan BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuri Kaplan yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizim dışımızdaki siyasi parti genel başkanlarına baktığınızda en genci 65 yaştan başlamak üzere 71,74 şeklinde yukarı doğru çıkıyor.

Bu ülkede 65 yaşındaysanız notere ya da tapuya gidip bir işlem yaptırmak istediğinizde sistem sizden sağlık raporu vs gibi belgeler istiyor. Söküğünüzü bile 70 yaşında bir terziye diktirmek istemezsiniz.Ama aynı yaşta hatta daha yaşlı liderlere ülkeyi yönetmesi için teslim ediyoruz. Bizim Genel Başkanımız 30 yaşında ve her açıdan dopdolu.
Tarihe bakarsanız Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde henüz 21 yaşındaydı, Sultan Melikşah 18 yaşında hükümdar oldu ve Büyük Selçuklu İmparatorluğunu tarihe yazdı. Genel Başkanımız Hüseyin Baş Bey Prof. Dr. Haydar Baş Bey’in hanesinde büyümüş O’nun tedrisatından geçmiş bu ülke için büyük bir fırsattır. Milletimiz bu fırsatı kaçırmamalıdır.

Sonra şunu unutmayın ki 20 yıl meclise dahi girmemiş bir parti olmamıza rağmen BTP olarak bizler dimdik ayaktayız. Şimdi Demirel’in partisi mi kaldı? Özel’ın Partisi mi kaldı? AKP de yarın unutulacak ama biz var olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu milletin mayasıyız. 100gr bir mayayı 1 ton süte katın bakın ne oluyor. 1 tonluk süt mayanın kimyasal yapısına bürünür. Bizler de Türk milletinin mayasıyız. Atatürk, Ehl’i Beyt ve Milli Ekonomi modeli mayası ile milletimizi buluşturduk.” dedi.

Son günlerde Türkiye gündemindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımında elinde tuttuğu 'Türkiye Ekonomi Modeli' adındaki kitabın kapağı puntosuna şekline kadar Prof.Dr.Haydar Baş'a ait 'Milli Ekonomi Modeli' eserinden  kopya  yapıldığına ve Yine sosyal medya hesaplarından “Milli Ekonomi Modeli” hazırlamak maksadıyla tecessüm eden “Ekonomi Komisyonu”muz üçüncü toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdik"diyerek paylaşımda bulunan MHP Er-Ge Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ulvi Yönter'e tepki gösteren Kaplan konuşmasında;

Türk Patent Enstitüsü'nün vermiş olduğu marka tescil belgesi ile onaylıdır ki;

MİLLİ EKONOMİ MODELİ, 26/6/2013 tarihinden itibaren 10 yıl süre ile Prof. Dr. Haydar Baş adına tescillenmiş bir markadır"dedi.

Bu sebeple Sayın Erdoğan da dahil kimse "Milli Ekonomi Modeli, milli para" tabirlerini kullanamaz" dedi.

BTP Genel Başkan Müfettişi MYK Üyesi Hüseyin Kuloğlu ise konuşmasında  Atatürk'ün siyaset anlayışından kesitler vererek örnek siyasetçi modelini ortaya koydu.

Daha sonra oylamaya geçilerek oyların tamamını alarak il Başkanı seçilen Mustafa Yağcı ve yeni yönetimi toplu fotoğraf çektirerek program sonlandırıldı.