Bolu’da Gençlerden Orman Yangını afet bölgelerine yardım

EYT Derneği, Manavgat’taki orman yangınında hayvancılık yapan ve mağdur olan üreticilere yardım toplamak için kolları sıvadı. Yardım yapılacağını duyan 4 genç, faaliyetin bir ucundan da biz tutmak istiyoruz dedi.

<Bolu’da Gençlerden Orman Yangını afet bölgelerine yardım

Söndürme çalışmaları devam eden orman yangınında Antalya’nın Manavgat ilçesinde çok sayıda üretici de mağdur oldu. Mağduriyeti gidermek adına birçok hayvan yetiştiricisi ise saman ihtiyacını gidermek adına yardım yapmaya başladı. Bolu, Düzce ve Sakarya EYT Derneği üyeleri yangın bölgelerinde mağdur olan çiftçilerin hayvanlarına, Bolu ilçelerinden balya toplayıp göndermek çevre ilçelerden yardım toplamak istediklerini duyurdular. Bunu duyan 4 genç Dernek yönetimine ulaşıp, bu yardımlaşmanın ucundan bizde tutmak istiyoruz diyerek gelen araçları gönüllü olarak boşaltabiliriz dedi ve yardım için kolları sıvadı.

Saman balyalarının yüklendiği sırada dernek üyelerinin yanına gelen 18 yaşındaki Emin Müftüoğlu, 19 yaşındaki Uğur Samet Görer, 18 yaşındaki Suat Görer ve 19 yaşındaki Mert Kartal gönüllü olarak ekibe yardım ettiler. Balyaları dernek üyeleriyle birlikte kamyona yükleyen dört genç, yangın bölgesine giderek yardım edebileceklerini söylediler.