Bolu Demokrasi Nöbetinde Buluştu

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Bolu’da da binlerce kişi milli birliğimize, demokrasimize ve şehitlerimize sahip çıkmak adına meydanları doldurdu.

<Bolu Demokrasi Nöbetinde Buluştu

Bolu Valiliğinin koordinesinde Kent Meydanında düzenlenen ve Bolu’da 7’den 77’ye binlerce vatandaşın yer aldığı etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, daire müdürleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamındaki Demokrasi Nöbetinde ilk olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi alana kurulan dev ekrandan yayınlandı. Ülkeye seslenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında ve sonrasında Bolu’da büyük coşku yaşandı.

Programın devamında Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi düzenlendi. Sinevizyon gösterisinde, bundan 5 yıl önce hainlerin oyunlarının nasıl bozulduğu bir kez daha izlenirken, tören alanına gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit yaptığı konuşmasında; “Bugün bir yandan 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin kazandığı muhteşem zaferin onurunu, diğer yandan bu işgal girişimi esnasında kaybettiğimiz aziz şehitlerimizin hüznünü birlikte yaşıyoruz.

Allah’ın yardımı ve milletimizin cesareti ile yerle yeksan ettiğimiz hain darbe girişimi sırasında, satılmış vatan hainlerinin bombalarıyla kaybettiğimiz 251 şehidimize yüce rabbimden rahmet, yakınlarına ve siz değerli hemşehrilerime baş sağlığı diliyorum. Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen şanlı gazilerimize de rabbimden sağlık ve afiyetler temenni ediyorum.

15 Temmuz 2016 gecesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarıyla işgalcilere karşı koymak için meydanlara akın akın koşan, saldırganların olduğu her yere uçarcasına giden aziz milletimizin her bir ferdine şahsım ve sizler adına şükranlarımı sunuyorum.

100 yıl önce 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devletimizi paylaşan emperyalistler, Türkiye Cumhuriyetimiz için de aynı hayallere kapılarak 15 Temmuz gecesi hürriyet aşığı yüce milletimize zincir vurmayı tekrar denemişlerdi. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak istemişlerdi.

Milletimiz yüksek irfanıyla darbenin ilk saatlerinden itibaren ihaneti görmüş ve hemen harekete geçmiş,

“Ben ezelden beridir Hür yaşadım Hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.” coşkusuyla meydanlara koşmuş, Türk Devletinin ve Türk milletinin sahipsiz olmadığını bir kez daha göstermiş, bu cennet vatanın sahibinin yüce milletimizin ta kendisi olduğunu bir kez daha ilan etmiştir. Böylece Türk milleti olarak tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdik.

Değerli Kardeşlerim,

15 Temmuz işgal girişimi; bir medeniyetler çatışmasıdır.

O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara dökülen Anadolu insanı, sadece Fetullahçı Törer Örgütüyle değil küresel eşkiya ile savaştı.

15 Temmuz işgal girişimi siyasal tarihimizde karşılaştığımız en tehlikeli saldırılardan birisi idi.

Eğer başarsalardı,

FETÖ Terör Örgütü dini algımızı, hayata bakışımızı, tarih algımızı ve gelecek tasavvurumuzu değiştirecek idi.

FETÖ sadece Türkiye’yi değil Türkiye ile birlikte Büyük Orta Doğu çerçevesinde 22 ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirecekti.

Türkiye, bir misyonerlik merkezi olacaktı.

15 Temmuz’un aslanları yüce milletimiz, 15 Temmuz gecesinde sadece FETÖ’cü teröristleri yenmedi, küresel eşkıyaların güçlerini de kırdı.

15 Temmuz’da sadece Türkiye kurtarılmadı, İslam Dünyası da kurtarıldı.

Ancak her şeye rağmen bin 500 yıldır sürdürdükleri husumeti de asla bırakmayacaklar.

O zaman bu millete, yani bizlere dikkat etmek görevi düşmektedir. Dikkat etmeliyiz. Tefrikaya düşmemeliyiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalı, bu değerlerimizin istismarına ve istismar edenlere izin vermemeliyiz.

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”

Tanka yumruk atan, uçağa levye fırlatan, namluya alnını dayayan, helikoptere terlik atan, tankın önüne vücudunu koyan bir milletin önünde hiçbir düşman duramaz.

Yeter ki birlik olalım. Bizim en önemli silahımız milli birlik ve beraberliğimizdir. En zayıf tarafımız ise birlik-beraberlikten uzaklaşmamızdır. Daima birlik olmalıyız.

Bir olacağız, diri olacağız, direneceğiz, Evvel Allah kazanacağız.

Anadolu’yu vatan kılanları, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranları, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen programlara yoğun ilgi gösteren siz Bolulu hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ, GEÇİLEMEYECEK.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününüz Kutlu ve Daim olsun” dedi.

MİLLET ADINA MİLLİ SPORCULARDAN SANCAK ALDI

Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen 2,5 km. Sancak Koşusunda 25 milli sporcumuzun 100 m.’de değişimli olarak taşıdıkları sancağı Paraatletizm Milli Sporcumuz Büşra Nur Tırıklı’dan milletimiz adına sporcularımızdan teslim aldı.

Sancak Koşusuna katılan Milli Sporculara Katılım Belgelerini de veren Sayın Valimiz Ahmet Ümit, “Sancak Koşusuna katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. İlimizin tanıtımına verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen güzel şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini verdi.

Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise yaptıkları konuşmalarda, aziz milletimizin şanlı tarihimizden aldığı ilhamla hainlere karşı yazdıkları 15 Temmuz destanının önemini vurgulayarak, 15 Temmuz’da yaşanan hadiselerin bir daha yaşanmaması temennilerinde bulundular ve böyle hain girişimler olduğunda bu milletin yine devletine ve demokrasisine sahip çıkarak destanlar yazacağını belirttiler.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, Bayrak Şiiri’ni Güzel Okuma yarışmasında 1’inci olan Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Işıklı, Çanakkale Şiiri’ni Güzel Okuma yarışmasında 1’inci olan Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Meltem Eyvaz ile 15 Temmuz Marşı Şiirini Güzel Okuma Yarışmasında 1’inci olan Kanuni Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Aslan şiirlerini okudular.

TASAVVUF KONSERİ VERİLDİ

İl Müftülüğü’nde görevli ekip tarafından “Ezgilerimiz ve Marşlarımız” konulu tasavvuf konseri yer aldı.

SALÂLAR OKUNDU

Gencinden yaşlısına ellerinde şanlı bayrağımızla program alanını dolduran vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde düzenlenen etkinlik, Ülke genelinde olduğu gibi saat 00.13'te darbe girişimini durduran salâların Bolu semalarında da yankılandı.