Bolu Belediyesi’nden arıcılara destek

Bal üretiminde verimliliği arttırmak için üreticilere 1000 fidan dağıtıldı

Bolu Belediyesi bal üretimi yapan 500’den fazla üreticiye bal verimliğini arttıran akasya ve sofora türü ağaç fidanları dağıttı. Binden fazla fidanın üreticilere teslim edildiği etkinlikte konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Arıcılığın Bolu’da artması için Birliğimiz zaten elinden geleni yapıyor. Biz de belediye olarak onların bu çabalarına destek olalım istedik” dedi.
Bolu’da bal üretiminde verimliğe katkı sunulması amacıyla Bolu Belediyesi tarafından kentte arıcılık yapan üreticilere ‘kendi bal ormanlarını kursunlar diye’ bal arılarının sevdiği akasya ve sofora cinsi ağaç fidelerden dağıtıldı. Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye 500 bal üreticisi, Karacasu yolu üzerinde bulunan belediyeye ait fidanlıktan ağaç fidanlarını teslim aldılar.

“Verimi arttıran bu fideleri hediye etmek istedik”

Binden fazla safora ve akasya cinsi fidanının üreticilere ücretsiz dağıtıldığı etkinlikte konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, amaçlarının Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin kentte arıcılığın yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarına katkı vermek olduğunu belirterek, “Arıcılar Birliği Başkanımızla Karacasu yolu üzerinde bulunan fidanlığımızdayız. Bugün kendilerine yalancı akasya ve Macar akasyası olarak bilinen, arıcılıkta verimi arttıran bu fideleri hediye etmek istedik. Bugüne kadar binin üzerinde fideyi arıcılarımıza temin ettik. Bundan sonrada birlikte çalışmak istiyoruz. Arıcılığın Bolu’da artması için birliğimiz zaten elinden geleni yapıyor. Biz de belediye olarak onların bu çabalarına destek olalım istedik.” diye konuştu.

Arıcılar Birliği Başkanı Ünalan: “Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a çok teşekkür ederim”

Bolu İli Arıcılar Birliği Başkanı İsmail Ünalan da yaptığı açıklamada, Başkan Özcan’a teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a çok teşekkür ederim. Davetimize katıldı ve bizleri onurlandırdı. Bolu’da bal üretimini arttırma noktasında büyük bir çaba gösteriyoruz. Kamunun yanımızda olmasını çok istemiştik. Bal ormanlarımız var ancak bu bitkiler daha radikal ve nitelikli bitkiler oldukları için daha iyi verim alırız diye düşünüyoruz. Başkanımıza da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

<Bolu Belediyesi’nden arıcılara destek