Bayram öncesi 24 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından, Ramazan Bayramı öncesi toplamda 24 engelliye tekerlekli sandalye armağan edildi.

Bolu Belediyesi’nin engelli vatandaşlara desteği artarak devam ediyor. Seçim döneminin ardından şehirdeki engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını arttıran Bolu Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ihtiyaç sahibi toplam 24 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye hediye etti.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

Göreve geldiği günden itibaren engellilerin en büyük destekçilerinden olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, programda yaptığı konuşmasında, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilme adına bu tekerlekli sandalyeleri temin ettik. İhtiyaç sahibi ailelerimizi de buluşturmak istedik. Bayram öncesine yetiştirmeye çalıştık. Sağ olsun arkadaşlarımız yetiştirdiler. Bayram öncesinde engelli arkadaşlarımız mutlu edecektir diye düşündüm. 3 Aralık tarihinde Bolu’da tekerlekli sandalyeyle engelli kardeşlerimizle birlikte yaklaşık 1 buçuk saatlik tur attım. Çünkü bu araca binmeden, onların karşılaşabileceği engelleri görmek mümkün olmuyor. O, bir buçuk saatlik gezide belediyelerin ufak tefek dokunuşlarıyla o insanlarımızın ne kadar rahat edebileceğini yerinde görmüş olduk. Bizim için engel olmayan ancak engelli vatandaşlarımıza büyük sıkıntı yaratan engelleri de ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız imalatlarda engelli kardeşlerimizin faydalanabileceği şekilde kaldırımların, yolların ve apartman girişlerinin dizayn edilmesi gerektiğini de görmüş olduk. Hediye ettiğimiz bu araçların ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmasını diliyorum. Bu mübarek günde teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

<Bayram öncesi 24 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi