ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU ÖDÜLLERİ

1991 - 2017 yılları arasında Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak anılan ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödül programıdır. 48 yıllık tarihinde mimarların, projelerin, şantiyelerin yapı malzeme firmalarıyla tanışmalarını ve ürünlerle ilgili detaylı bilgi edinmelerini hedefleyerek yapı sektörünün en güvenilir kaynağı olan YAPI KATALOĞU, 2020 yılı itibariyle ALTIN ÇEKÜL ödüllerini bünyesinde düzenleyerek, yapı sektörünü uluslararası boyuta taşıyacak misyona büründü. 26.sı 2020 yılında “YAPI KATALOĞU” çatısı altında ilk kez düzenlenen yarışma; 2021 yılında da yine YAPI KATALOĞU ev sahipliğinde 27. kez düzenlenerek yapı sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

<ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU ÖDÜLLERİ

ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödül programı, 30. yılına yaklaşırken, Türk yapı sektöründe yapı malzemesi alanında faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi veya temsilcisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği bir ödül programı olup, yapı malzemesi alanında yeni fikir, teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine sağladığı katkıyı her geçen gün artırmayı hedefliyor.

‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Ödülleri’, kendi alanlarında uzman ve profesyonel kişilerden oluşan jürinin, ‘Yapıda Yenilikçi Ürün Ödülü’, ‘Fikir Ödülü’ ve ‘Sektörel Pazarlama Ödülü’ olmak üzere 3 ana kategoride seçim yapacağı, Türk yapı sektöründe yapı malzemesi alanında faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi veya temsilcisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği bir ödül programı.

Ödül programının katılımcılarına sağlayacağı avantajlar şöyle: Uluslararası alanda rekabet edebilir seviyeye gelmek;  tüm firmalar için ortak bir platformda yer almak; marka bilinirliği artırmak; ticari bir ürüne henüz dönüşmemiş, araştırma ve geliştirme safhasındaki katılımcılar için sektörde bilinirlik kazanmak ve iletişim ağlarını geliştirmek; YAPI KATALOĞU yıllık medya ve tanıtım gücüyle desteklenmek; sosyal medyada takipçilerle daha interaktif bir ilişki kurmak;  “Geleceğin Mimarları”na markalarını tanıtmak; yayın ortaklıkları sayesinde, firmalara hem yerel, hem global mecralarda tanıtım şansı sağlamak; YAPI KATALOĞU MALZEME KİTABI - ALTIN ÇEKÜL 2021’de yer almak. 

Mimarlar ve İçmimarlar YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri’nde Yeniden Yarışıyor!

YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, 2021 yılında 27. kez gerçekleşecek olan ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU ÖDÜLLERİ kapsamında, mimar ve içmimarların da ödüllendirileceği iki farklı yarışmayı bünyesinde barındıran bir ödül programı olarak karşımıza çıkıyor.

 

“Mimarın İlk Yapısı” Ödülü ve “Konsept” Ödülü olarak sektöre iki farklı tasarım yarışması sunan YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, 2021 senesinde yapı sektörünün en önemli aktörleri olan mimar ve içmimarların hem gerçekleşmiş hem de kağıt üzerindeki tasarımlarını ödüllendirmek için önemli bir adım atıyıor.