AFAD Yangın Bölgelerinde Yürütülen Nakdi Yardım, Barınma ve Beslenme Çalışmaları

28 Temmuz 2021 tarihinde ülkemizin farklı bölgelerinde orman yangınları meydana gelmiştir. Devam eden yangınlara müdahale çalışmaları sürerken, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ön iyileştirme çalışmaları da yürütülmektedir. Özellikle yangınların yoğun olarak yaşandığı 5 ilimizde AFAD Başkanlığı koordinasyonunda nakdi yardım, beslenme ve barınma faaliyetleri aralıksız sürdürülmektedir.

<AFAD Yangın Bölgelerinde Yürütülen Nakdi Yardım, Barınma ve Beslenme Çalışmaları

Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye’ye; AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından toplam 62,5 milyon TL nakdi yardım gönderilmiştir.

Hâlihazırda 1.759 vatandaşımıza barınma hizmeti verilmekte olup, afetzede vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için; yangın bölgelerine 357 aile tipi çadır, 40 genel maksat çadırı, 204 yaşam konteyneri ve 42 WC-duş konteyneri sevk edilmiştir.

Yangından etkilenen vatandaşlarımızın beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla; yangın bölgelerinde günlük 19.435 kişi/öğün sıcak yemek dağıtılmakta olup, bugüne kadar 129.175 kumanya, 75.356 ikramlık malzeme, 66.159 içecek ve 309.060 su dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda 1.700 koli hijyen malzemesi ile 100 gıda kolisi dağıtılmıştır.

Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

------------

Bolu AFAD Yangın Bölgesinde

 Afet ve Acil Durum İl Müdürü Cengiz Çavuş beraberinde Bolu AFAD’da görevli personeli ile Muğla’da devam eden yangınlara destek ve koordinasyon amaçlı bölgede görev alıyor.

Köroglu Gazetesi: Ebru Buket Dönmez

Türkiye’nin birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınları devam ederken, Muğla’ya giden Bolu Afet ve Acil Durum İl Müdürü Muğla Milas Olay Yeri Koordinatörü Cengiz Çavuş,  Arama Kurtarma Görevlisi Milas Beyciler Köyü Orman Yangını Yönetim Merkezi Koordinatörü Ömer Kıvrak ve Ören Futbol Sahası Barınma Merkezi Koordinatörü Selman Tetik  yangın bölgesinde canla başla çalışıyor.

1 Ağustos Pazar günü yangın bölgesine giden AFAD ekibi, olay yerine gelen araçlara yönlendirme sağlarken, Ören Futbol Sahasında oluşturulan barınma merkezine 20 çadır kurulumu gerçekleştirdi.

KONTEYNER VE ÇADIR KURULUMLARINA DEVAM EDİLİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, yangınlardan etkilenen bölgelerde vatandaşların acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için konteyner ve çadır kurulumlarına devam ettiklerini belirterek, ülkenin dört bir yanından hayırsever vatandaşlar tarafından gönderilen yardımların, bölgedeki yangından etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurguladı.